Our Story

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Top
Duurzaam – Sustania Travel
fade
3877
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-3877,cookies-not-set,mkd-core-1.3.1,mkdf-tours-1.4.3,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-header-standard-border-enabled,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Duurzaam

Criteria luxe en duurzame hotels

Bij mijn zoektocht naar die unieke duurzame vakantieplekken leg ik acht criteria langs een strenge lat. Heeft een hotel meer dan zes maatregelen geïmplementeerd dan wordt dit hotel in het zonnetje gezet op het platform van Sustania Travel. Zo ben jij er zeker van dat jouw hotel een weloverwogen en bewuste keus heeft gemaakt voor een duurzaam en luxe verblijf.

Afval

Afval verminderen en materiaal hergebruiken vind ik belangrijk. We zien graag dat er alles aan wordt gedaan om verspilling te voorkomen. Waar we ook blij van worden is plastic vrij ondernemen. En natuurlijk geven we de voorkeur aan biologisch afbreekbare producten als het aankomt op schoonmaakartikelen. Van buffetten met veel eten worden we niet zo blij; wel van a la carte eten. Op deze manier wordt er veel minder eten weggegooid.

Energie

We hebben meer CO2-neutrale of klimaatpositieve accommodaties nodig. Ik bekijk welke energiebesparende maatregelen er zijn. Zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen voor warm water of airconditioning? Welke apparaten hebben een energie zuinig label? Rijden er e-cars?

Water

Schoon drinkwater is erg belangrijk. Zonder kunnen we niet overleven. Daarom check ik altijd of er een filtersysteem is en of het regenwater opgevangen wordt en hoe het wordt gebruikt.

Eten

Seizoensproducten en producten uit de regio helpen de CO2-uitstoot te verminderen. Daarom ben ik op zoek naar hotels die het zgn. farm-to-table concept volgen en met lokale, seizoensgebonden en biologische ingrediënten werken. Groente en kruiden van de eigen daktuin, de moestuin of van de eigen boerderij.

Herstel

Een streepje voor hebben hotels die werken aan het behoud van de natuur, de zee en de dieren. Met een duur woord heet dit regeneratief ondernemen. Zorgen voor herstel van de omgeving, lokaal handwerk promoten, cultureel erfgoed beschermen. Duurzaam alleen is al bijna niet meer voldoende 😉

Materialen

Hergebruikte materialen zorgen niet voor extra CO2-uitstoot. En hoe mooi is vaak het verhaal achter deze producten? Natuurlijke materialen, dichtbij geproduceerd en met een rijke, zachte uitstraling: we zijn er gek op! Of het nu voor binnen of voor buiten is. En nog blijer worden we als het hotel qua architectuur past in de natuurlijke omgeving door kleur- en materiaalgebruik.

Samenleving

Verzorgt het hotel trainingen voor de werknemers en komen zij uit de regio? Koopt het hotel lokale producten zodat de gemeenschap er baat bij heeft? Dan werk ik graag met de accommodatie samen. En als er lokale projecten gesteund worden voor mensen in nood, juichen we dat van harte toe.

Wellness en welzijn

Jezelf goed verzorgen is belangrijk. Pas dan ben je in staat ook voor je omgeving te zorgen. Daarom zoeken we die hotels die zoveel mogelijk spa-producten gebruiken en behandelingen geven met een holistisch tintje. In de badkamers worden we blij biologische zeep en shampoo. Yogalessen en meditaties vinden we ook helemaal geweldig!