Our Story

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Top
Over mij – Sustania Travel
fade
243
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-243,cookies-not-set,mkd-core-1.3.1,mkdf-tours-1.4.3,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Over mij

Wie ben ik & wat is mijn missie?

Ik ben Monique van der Kolk. Ruim dertig jaar geleden, ik was een jaar of 22, vertrok ik naar Griekenland om te werken in een 5-sterren hotel op Rhodos. Daarna volgden mooie banen in het toerisme waarvoor ik veel reisde over onze prachtige planeet. Ik heb nu ruim dertig jaar ervaring als ondernemer en productmanager in de reiswereld waarbij ik nooit de kleinschaligheid en gastvrijheid uit het oog heb verloren.

In 2002 richtte ik de reisorganisatie Casita Travel op. Ik verhuurde jarenlang met plezier landelijk gelegen villa’s op de Canarische Eilanden, in Griekenland en Portugal. Tijdens mijn werkavonturen zag ik de wereld veranderen. Het werd drukker op veel bestemmingen, er kwam meer vervuiling in de zee en op het strand. Ik voelde de noodzaak daar iets aan te doen zonder mijn passies reizen, kennis delen en mensen helpen los te laten. Duurzamer ondernemen, bewuster reizen. Hoe wist ik toen nog niet… Ik nam een heftige beslissing; mijn bedrijf ging in de verkoop.

Daarna werkte ik nog een jaar bij een luxe touroperator en tekende ik contracten in Griekenland, op de Malediven en in Maleisië. Weer begon het te schuren: ik wilde zo graag dat luxe reizen duurzamer werd. Dat klanten zich meer bewust werden van de schade van massa-toerisme, dat hoteleigenaren meer bewust zaken gingen doen. En weer nam ik een pittige beslissing: ik zegde mijn baan op.

Eindelijk had ik alle tijd om mijn idee vorm te geven. Een platform maken met daarop luxe hotels die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben. Ze bestaan echt: die comfortabele hotels waar nagenoeg alles klopt! De werknemers ontvangen een goed en eerlijk salaris, er wordt gekeken naar de omgeving, er is nauwelijks afval en het afval dat er is wordt op een juiste manier verwerkt. Jij als bezoeker mag vrijwillig iets terug doen. Regeneratief toerisme heet dat met een duur woord.

Ik reis nog steeds veel én ik hou (nog steeds) van luxe. Toch pak ik minder vaak het vliegtuig, verblijf ik langer op een bestemming, reis ik meer per trein, slaap ik zoveel mogelijk in duurzame kleinschalige hotels waarbij ik altijd let op comfort. Duurzaam op vakantie gaan en toch in luxe genieten? Het kan!

Op dit platform Sustania Travel vind je mijn verhalen over duurzame hotels in een comfortabel jasje. Ik laat je hotels zien die er veel aan doen de schade van toerisme te beperken en de CO-2 uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Ik hanteer acht criteria die je kunt teruglezen op de pagina over duurzaam. Voldoet het hotel minimaal aan zes van deze kenmerken, dan zet ik het hotel graag in het zonnetje.

Wil jij ook in luxe genieten in een duurzaam hotel? Bekijk dan mijn aanbod. Het zijn geen honderden hotels. Maar weet dat als je voor één van de hotels kiest op mijn platform Sustania Travel je zeker weet dat je hier duurzaam en in luxe van je vakantie geniet!

Meer over duurzaam

Ik help je graag met het zoeken en reserveren van een lasting luxury escape.

Monique

(0031) +6 24665780